Home - Werkwijze taxatie

Stappenplan taxatie

Stel, je hebt een huis gekocht en vraagt mij om een taxatierapport. Of je wilt je hypotheek oversluiten en hebt een taxatierapport nodig. Hoe werkt dat dan?

Doel van de taxatie

Eerst wil ik weten wat de reden van de taxatie is: wat is het doel, wie is de opdrachtgever en op welke termijn moet het rapport klaar zijn? Belangrijk is ook het adres van de woning; ligt de woning in mijn werkgebied regio Zwolle? Het tarief wordt vooraf besproken, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. 

Opname van de woning

Daarna vindt de woningopname plaats. De woning wordt bezocht waarbij ik kijk naar verschillende zaken zoals type woning, grootte en indeling van de woning, grootte van het perceel, ligging van de woning, afwerkingsniveau van de woning, staat van onderhoud etc. Wil je mee als ik de woning taxeer, dan kan dat natuurlijk.  

Uitwerking taxatierapport

Aan de hand van de resultaten van de woningopname en gegevens van verkoopcijfers van recentelijk verkochte vergelijkbare woningen (referentie-objecten) stel ik de marktwaarde van de woning vast en maak ik het taxatierapport op. Je ontvangt het digitale taxatierapport nadat ik deze ondertekend heb. Het rapport is meestal binnen twee à drie werkdagen na woningopname klaar. Snel dus!Deel deze pagina:

twitter   linkedin   facebook