Home - Wat kost een aankoopmakelaar

Kosten aankoopmakelaar in regio Zwolle

Bij Neem De Makelaar Mee krijg je uitstekende begeleiding bij de aankoop van je huis tegen een scherp tarief. Mijn kosten zijn helder en op basis van no cure no pay. Wil je een huis kopen in een plaats zoals Zwolle, Kampen, Raalte, Hattem, Hasselt of Dalfsen, neem dan gerust contact met mij op. Ik vertel je graag waarom mijn begeleiding interessant voor jou is en wat mijn werkwijze is.

Vast tarief aankoopmakelaar

Ik werk op basis van een vast courtage: €1.250,- (incl. BTW). Hierdoor weet je van tevoren precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Nb: veel makelaars werken met een variabele beloning (prestatiebeloning) bovenop een vast basisbedrag. Dat betekent dat je vaak duurder uit bent en niet van tevoren exact weet welke vergoeding je aan de makelaar betaalt. 

No cure, no pay

Doordat ik werk op basis van no cure no pay, is er geen sprake van 'kleine lettertjes' of addertjes onder het gras. Het betekent namelijk dat als het huis niet wordt aangekocht, om welke reden dan ook, ik geen kosten in rekening breng voor geleverde diensten of gemaakte uren. Hieronder beantwoord ik een aantal veel gestelde vragen.

Vraag: wat zijn de kosten als de onderhandelingen niet tot een koop leiden? 

Onderhandelingen kunnen mislukken, omdat verkoper en koper het bijvoorbeeld niet eens worden over de verkoopprijs van het huis. Ik breng dan € 0,- in rekening voor geleverde diensten en ga er vanuit dat je mij weer inschakelt voor aankoopbegeleiding als je een ander droomhuis gevonden hebt. 

Vraag: wat betaal ik als de (mondelinge) overeenkomst wordt ontbonden? 

Soms moet een koopovereenkomst worden ontbonden. Bijvoorbeeld omdat de financiering niet gelukt is. In dat geval breng ik geen kosten in rekening voor geleverde diensten. Het is al jammer genoeg voor jou dat om deze reden de koop niet kan doorgaan. Natuurlijk hoop ik dat je mij weer inschakelt als je een andere woning hebt gevonden. 

Vraag: wat als ik besluit helemaal geen woning meer te willen kopen? 

Ook dan breng ik niets in rekening voor geleverde diensten. Uiteraard hoop ik dat je toch tevreden bent over mijn geleverde diensten en advisering. En dat je mij wilt aanbevelen bij andere woningkopers.

Vraag: hoef ik helemaal niets te betalen aan de makelaar als de koop niet slaagt?

Nee, dat klopt niet. Ik heb wel recht op een vergoeding voor daadwerkelijke gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor kadastraal onderzoek.Deel deze pagina:

twitter   linkedin   facebook