Home - Waarom een taxatierapport

Waar heb ik een taxatierapport voor nodig?

Er zijn meerdere redenen waarom je een huis moet laten taxeren. Bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis, oversluiten van je hypotheek of het financieren van een geplande verbouwing. Er worden strenge eisen gesteld aan zowel de taxateur als aan het taxatierapport. Ik voldoe aan die eisen. Mijn werkgebied is regio Zwolle. Heb je een taxatierapport nodig van een woning in een straal van 20 kilometer rondom Zwolle, dan kan ik je helpen aan een snel, goed en onafhankelijk taxatierapport. 

Voorbeelden waarom je een taxatierapport nodig hebt:

1) een huis kopen

Wil je een huis kopen en heb je daarvoor een hypotheek nodig, dan stelt de bank of geldverstrekker meestal de eis dat er een taxatierapport wordt opgesteld door een onafhankelijke taxateur. Een taxateur die niet betrokken is (geweest) bij de aan- of verkoop van het huis. De bank wil weten wat de marktwaarde van de woning is, voordat de hypotheek wordt verstrekt. 

2) oversluiten van je hypotheek

Banken willen een onafhankelijk taxatierapport zien als je de bestaande hypotheek gaat oversluiten. Oversluiten van je hypotheek is bijvoorbeeld van toepassing als je overstapt van je huidige naar een andere geldverstrekker of als je kiest voor een andere hypotheekvorm. 

3) financiering van een verbouwing

Stel, je wilt een dakkapel plaatsen of de woonkamer uitbouwen, maar je hebt het geld er niet voor. Dan kan een verhoging van de huidige hypotheek wellicht uitkomst bieden. Ook dit is een reden voor de bank of geldverstrekker om een taxatierapport van een onafhankelijke taxateur te ontvangen.

Werkgebied regio Zwolle

Geldverstrekkers en banken stellen eisen aan het werkgebied van de taxateur. Een taxateur moet lokaal en regionaal deskundig zijn en mag dus niet overal in Nederland een huis taxeren. Bij mij ben je aan het goede adres voor een taxatie in een straal van 20 kilometer rond Zwolle. Denk daarbij aan plaatsen als Zwolle, Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis, Staphorst, Nieuwleusen, Kampen, IJsselmuiden, Genemuiden, Hattem, Wezep, Oldebroek, Wapenveld, Heerde, Wijhe, Heino, Raalte, Lemelerveld, Dalfsen. 

NWWI taxatie

Taxatierapporten dienen volgens uniforme en duidelijke richtlijnen te worden opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen op deze manier heldere, betrouwbare en objectieve woningtaxaties. Er zijn verschillende validatie-instituten die de rapporten valideren (keuren). De bekendste is het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Wil je snel een goede NWWI-taxatie laten uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Nationale Hypotheekgarantie (NHG)

Veel mensen sluiten een hypotheek af met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). De NHG stelt specifieke eisen aan het opstellen van een taxatierapport, zoals validatie door een erkend validatie-instituut als het NWWI. Ik help je snel en deskundig met het opstellen van een rapport dat voldoet aan de eisen van NHG.Deel deze pagina:

twitter   linkedin   facebook